Izjava o zaštiti i prikupljanju
osobnih podataka i njihovom korištenju

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice. 

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona, IP adresa, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a koji nam postanu dostupni Vašim korištenja ove web stranice. 

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Našu web stranicu možete posjetiti bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne upišete Vaše podatke u obrazac koji je dostupan na stranici i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u svrhu navedenu u obrascu. 

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka. 

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našom web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pružanje informacija Google Inc.

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte web stranicu Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • Pravo od nas ishoditi potvrdu u vezi s time obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na dotičnog korisnika ili ne te ako je to slučaj, pristup takvim osobnim podacima („Pravo ispitanika na pristup“);
  • Pravo zahtijevati da ispravimo ili dopunimo osobne podatke ako utvrdi da su netočni ili nepotpuni („Pravo na ispravak“);
  • Pravo zatražiti brisanje osobnih podataka ako više nisu nužni u svrhe u koje obrađujemo iste podatke („Pravo na brisanje“);
  • Pravo da u bilo kojem trenutku povuče privolu ako se obrada odvija na temelju privole;
  • Pravo zatražiti da mu pružimo njegove osobne podatke te, ako je moguće, izravno prenesemo te podatke drugom voditelju obrade, ako je primjenjivo („Pravo na prenosivost podataka“);
  • Pravo zatražiti ograničenje daljnje obrade, ako je primjenjivo („Pravo na ograničenje obrade“);
  • Pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka, ako je primjenjivo („Pravo na prigovor“);
  • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, slobodno nas kontaktirajte putem podataka navedenih na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzimamo adekvatne tehničke i organizacijske mjera za zaštitu Vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja Vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze unutar EU.

Korištenje kolačića („cookies“)

Ova web stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je Vaša, a svoju privolu na korištenje istih možete dati prilikom otvaranja naše web stranice. Treba napomenuti da web stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše web stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg posjeta. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.